Що приготувати на новий рік? 30 ідей і рецептів!

Сучасним господиням буває непросто вирішити, що приготувати на новий рік. Важко визначитися з ідеальним меню, вивчаючи цікаві рецепти. Полегшать завдання кулінара нижче зібрані кращі варіанти закусок і гарячих страв до святкового столу.

Які салати можна приготувати на новий рік?


Звичайно, не обійтися без салатів на новий рік. Готуючи закуски до цього всіма улюбленого свята, обов’язково потрібно подбати не тільки про їхній смак, але також про цікаве «ошатному» оформленні.

З кальмарами і креветками

Інгредієнти:

• 550 г кальмарів;
• 1 середня упаковка крабового мяса;
• 260 – 280 г дрібних креветок;
• 3 варених яйця;
• 110 г «Голландського» сиру;
• 1 цибулина;
• класичний майонез;
• сіль і перець;
• 3 ст. л. столового оцту;
• листя салату, червоний лук і будь-яка свіжа зелень для прикраси закуски.

Приготування:

1. Цибулю нарізати тонкими полуколечками. Залити сумішшю з оцту і невеликої кількості кип’яченої води. Залишити овоч маринуватися на чверть години.
2. Креветки і кальмари відварити в окремих каструлях. Тримати морепродукти в окропі не довше 2,5 хвилин, очистити від усього зайвого. Кальмарів – від плівок і хорди, креветки – від голів, панцирів, хвостів і кишкових вінок. Дрібно нарубати всі підготовлені морепродукти.
3. Яйця остудити і нарізати мініатюрними кубиками.
4. Віджати замаринований цибулю.
5. Сир дрібно потерти, а крабове м’ясо довільно нарізати.

Замість останнього можна взяти крабові палички.

Їх подрібнювати ще зручніше.
6. Всі підготовлені продукти змішати в глибокій мисці. Посолити. Залити класичним майонезом.
7. Викласти отриману на закуску промиті і обсушені салатні листя. Зверху прикрасити її тонкими кільцями солодкого червоного цибулі і зеленню.
Дати салату настоятися гарненько і подати до святкового столу.

Класичний Олів’є


Інгредієнти:

• 4 бульби картоплі;
• 3 маринованих огірка;
• 2 шт. моркви;
• 340 г вареної ковбаси;
• 5 варених курячих яєць;
• 1 банка зеленого консервованого горошку;
• 2 ст. л. оливкової майонезу;
• дрібна сіль.

Приготування:

1. Коренеплоди прямо в шкірці зварити до готовності.

Щоб картопля не разваривалась, у воду влити половину склянки огіркового розсолу.

2. Відварені овочі почистити і нарізати акуратними середніми кубиками.
3. Таким же чином нарубати охолоджені яйця, ковбасу і все мариновані огірки.
4. З’єднати подрібнені однаковими кубиками компоненти. Всипати до них зелений горошок без розсолу.
5. Заправити салат підсоленим оливковим майонезом.
З класичним рецептом закуски можна експериментувати. Наприклад, замінювати маринований огірок свіжий овочем, а варену ковбасу копченим продуктом.

Салат з корейською морквою і свининою

Інгредієнти:

• 550 г свинячої м’якоті;
• 2 солоних огірка;
• 3 варені яйця;
• по 220 г напівтвердого сиру і корейської морквини;
• 1 ст. класичного майонезу;
• 2 ст. л. оцту;
• 1 ріпчаста цибулина;
• ½ Банки оливок без кісточок;
• пучок свіжого зеленого лука;
• дрібна сіль.

Приготування:

1. М’ясо вимити, відварити цілим шматком в солоній воді. Остудити і нарізати соломкою.
2. Огірки і заздалегідь зварені охолоджені яйця подрібнити кубиками.
3. Цибулю замаринувати в суміші з води і оцту. Приблизно через півгодини віджати від зайвої рідини.
4. Викласти салат в порційні креманки шарами: соломка свинини – цибуля – огірки – яйця – корейська морквина.
5. Зверху засипати закуску великою кількістю тертого напівтвердого сиру, прикрасити кружечками оливок і подрібненою зеленою цибулею.
У процесі укладання шарів закуски кожен з них промащувати підсоленим класичним майонезом.

З копченою куркою і грибами


Інгредієнти:

• 1 банка консервованих маслюків;
• 3 заздалегідь зварені картоплини;
• 1 копчена куряча грудка;
• пара заздалегідь зварених яєць;
• 130 г «Голландського» сиру;
• 60 г ядер волоських горіхів;
• 2 часникових зубки;
• 1 велика цибулина головка;
• будь-яке рослинне масло;
• дрібна сіль;
• майонез на основі перепелиних яєць.

Приготування:

1. Варену картоплю порізати мініатюрними кубиками.
2. Сир крупно потерти. Таким же чином подрібнити охолоджені варені яйця.
3. Копчену курячу грудку і консервовані гриби дуже дрібно порізати.
4. Цибулю порізати мініатюрними кубиками. Обсмажити на будь-якому олії до рум’яності. Остудити.
5. Горіхи подрібнити до дрібної крихти. Часник розчавити. Обидва інгредієнти змішати з майонезом. Посолити вийшов соус.
6. Викласти закуску на тарілку шарами: гриби – смажену цибулю – картопля – копчене м’ясо – яйця – тертий сир. Кожен щедро промащувати оригінальним соусом.
Якщо залишилися подрібнені горіхи, прикрасити ними вже готовий салат. Перед зняттям проби дати настоятися.

З червоною рибою і сухариками

Інгредієнти:

• 270 г філе слабосоленої сьомги;
• ½ Маленького качана китайської капусти;
• 1 велика жменя світлих сухариків;
• сіль і перець;
• 2 ст. л. соку лимона;
• 1/3 ст. легкого майонезу.

Приготування:

1. «Пекинку» тонко нашаткувати. Присолити і розім’яти руками. Це зробить капусту значно м’якше.
2. Філе слабосоленої сьомги нарізати кубиками.

Для цього рецепта добре підійде і форель.

3. Змішати рибу і капусту. Додати до них сухарики.
4. Заправити салат сумішшю з легкого майонезу і цитрусового соку.
5. Посолити і поперчити за смаком.
Прикрасити закуску листям салату і мініатюрними томатами.

Новорічний салат «Обжорка» з яловичиною


Інгредієнти:

• 340 г м’якоті яловичини;
• 2 шт. великої моркви;
• 1 велика цибулина;
• 170 г солоних огірків;
• 2 – 4 часникового зубчики;
• 3 ст. л. олії;
• кілька гілочок свіжої петрушки;
• легкий майонез;
• сіль.

Приготування:

1. М’ясну м’якоть відварити до повної готовності. Руками розібрати на волокна.
2. Лук нашаткувати півкільцями.
3. Очистити моркву і подрібнити її за допомогою спеціальної корейської терки.
4. Розігріти в сковорідці олію. Обсмажити на ньому цибулю до прозорості. В окремій сковороді на такому ж маслі обсмажити до рум’яності соломку моркви. Охолодити овочі.
5. Огірки нашаткувати тонкими довгими брусочками. Віджати від маринаду.
6. Зібрати салат з усіх підготовлених компонентів. Обсмажені овочі до цього часу повинні повністю охолонути.
7. Заправити закуску солоним майонезом, змішаним з подрібненим часником.
Викласти салат на пласке блюдо і прикрасити гілочками свіжої петрушки.
Гарячі страви з м’яса
Апетитне гаряче з м’яса стане головною стравою новорічного столу. Це може бути частування з свинини, яловичини або птиці. Вибір варіанту залежить від уподобань усіх домашніх і символу наступаючого року.

Курка в духовці цілком

Інгредієнти:

• 1 ціла куряча тушка (вагою приблизно на 2 – 2,5 кг);
• 1 невеликий лимон;
• 6 – 7 часникових зубчиків;
• 1 гілочка свіжого розмарину;
• 70 г вершкового масла;
• сіль;
• 2 ч. л. меленої солодкої паприки за смаком.

Приготування:

1. Промити тушку курки, обсушити її рушниками з паперу. Натерти птицю солодкої паприкою, кухонної солі. За бажанням можна використовувати будь-які інші спеції.
2. З лимона дрібної теркою зняти всю цедру. Сам цитрус розрізати на 5 – 6 частин.

Дивіться також:  Салат з червоною квасолею – 9 рецептів приготування

Дуже важливо знімати тільки жовту «глянсову» частину, не зачіпаючи теркою м’яку білу.

3. З цедрою змішати розм’якшене вершкове масло. Додати в масу подрібнені часникові зубчики. Інтенсивно розтерти суміш ложкою, щоб зробити її максимально однорідною.
4. Всередину курячої тушки помістити лимонні шматочки. Для приємного аромату додати свіжий розмарин.
5. Тонким гострим ножем підняти шкіру на тушці. Вийшов кишеню наповнити лимонно-часниковим маслом. Постаратися таким чином обробити всю птицю.
6. Залишками масла змастити курку зверху.
7. Ніжки тушки зв’язати щільною ниткою, щоб вона не втрачала форму при запіканні.
8. Духовку заздалегідь розігріти до 190 – 200° С. Відправити в неї курку в скляній формі.
9. Через 50 хвилин перевернути тушку на іншу сторону. Готувати курку в духовці цілком ще 40 – 45 хвилин.
Розрізати тушку на шматочки вже після ефектної подачі до святкового столу.

Святковий гусак по-англійськи


Інгредієнти:

• 1 велика гусяча тушка (приблизно на 5 – 6 кг);
• ¼ Ст. морської солі;
• 1 великий лимон;
• 1 кисло-солодке яблуко;
• 1 велика картоплина;
• 1 апельсин;
• 1 ст. подрібнених кружечками селери;
• по 1/3 чашки кукурудзяного сиропу, коричневого цукру і сиропу з тростинного цукру;
• ½ Ст. розтопленого вершкового масла;
• 2 ст. л. бренді без ароматизаторів.

Приготування:

1. Помістити тушку птиці у велику каструлю. Залити солоною водою. Залишити в такому вигляді на холоді до ранку.
2. Змішати два види сиропу з тростинним цукром, алкоголем і розтопленим вершковим маслом.
3. Розігріти духовку до 230 – 240° С.
4. Перекласти птицю на друшляк, почекати поки з неї стече вся зайва рідина. Видалити з тушки нутрощі, зрізати жир з області хвоста. Обсушити гусака і натерти його розрізаним навпіл лимоном.
5. Змішати порізане часточками яблуко і апельсин, подрібнений селера, порубаний кубиками картоплю. Цією сумішшю нафарширувати гусака. Зв’язати йому ніжки щільною ниткою.
6. Поставити птицю в розігрітий духову шафу. Через 5 – 7 хвилин зменшити температуру до 180° С.

Час випікання птиці розраховується індивідуально – приблизно 20 хвилин на 1 кг м’яса.

7. У процесі приготування кожні півгодини поливати гусака сумішшю з другого кроку.
Гусак на новий рік стане справжньою прикрасою святкового столу. Подавати його можна з будь-яким гарніром.

Печеня з свинини в горщиках

Інгредієнти:

• півкіло свинини (м’якоті);
• 850 г картоплі;
• 1 ріпчаста цибулина;
• 2 шт. моркви;
• 2 великих томата;
• 3 – 4 лаврових листочка;
• спеції;
• велика сіль;
• рафінована олія.

Приготування:

1. М’ясо нарізати невеликими шматочками. Обсмажити до апетитної скоринки на розігрітому рафінованих олії. Додати по маленькій дрібці солі і спецій. Готове м’ясо розкласти по горщикам.
2. Всі овочі, крім картоплі, подрібнити середніми або великими скибочками. Обсмажити їх на олії, що залишився від м’яса до розм’якшення.
3. Вміст сковорідки розкласти в горщики поверх свинини. Покрити продукти середніми кубиками картоплі.
4. Залити інгредієнти водою з сіллю і лаврушкой. За бажанням використовувати спеції.
5. Запікати свинину в духовці при високій температурі під кришками.
Подати готове частування до столу прямо в горщиках.

Яловичина, запечена в духовці з томатним соусом


Інгредієнти:

• 1 кг м’якоті яловичини;
• 2 шт. цибулі;
• ½ Великої моркви;
• 2 помідори;
• 90 г пасти з томатів;
• ¼ Ч. л. перцю чилі;
• 3 зубки часнику;
• 1 ст. л. пшеничного борошна;
• 3 ст. л. олії;
• по 1 ч. л. зернової гірчиці, сухого базиліка і орегано;
• сіль;
• 1 щіпка розмарину.

Приготування:

1. Подрібнену цибулю смажити на розігрітій олії до рум’яного кольору.
2. М’ясо порізати великими шматочками упоперек волокон. Обваляти їх з двох сторін у борошні. Обсмажити на що залишився від цибулі маслі до готовності і рум’яності.
3. В окремій сковороді потомити терту моркву, пластинки часнику, шматочки помідорів з томатною пастою. Посолити масу, додати всі заявлені спеції. Гасити її 8 – 9 хвилин. Додати дрібні шматочки чилі. Тушкувати ще 2 хвилини.
4. Обсмажену цибулю викласти на дно форми. На нього розподілити м’ясо. Посолити.
5. Залити томатним соусом з сковороди.
6. Готувати 50 – 55 хвилин при середній температурі під фольгою.
7. Потім зняти покриття і дати яловичині зарум’янитися.
Подати м’ясо до столу з гарніром з тушкованої капусти.

Курка з ананасами та грибами під сирною скоринкою

Інгредієнти:

• по півкілограма курячого філе і консервованих ананасів;
• 170 г печериць;
• 1 цибулинка;
• 80 г «Російського» сиру;
• 2/3 скл. сметани або легкого майонезу;
• свіжа зелень петрушки за смаком;
• 1 щіпка солі;
• 1 щіпка чорного меленого перцю;
• 2 щіпки будь приправи для курки;
• масло.

Приготування:

1. Курятину промити. Нарізати середніми шматочками. Відбити з двох сторін через плівку, натерти сіллю, перцем і приправою.
2. Викласти шматочки на деко, покрите змащену невеликою кількістю масла фольгою.
3. Очищені і нарізані пластинками печериці обсмажити разом з подрібненою цибулею до готовності. З сковорідки повинна випарується вся волога, що виділилася з грибів.
4. Отриману піджарку розкласти на шматочки м’яса.
5. Колечка консервованих фруктів розрізати навпіл і покласти по дві половинки на кожен шматочок курки у вигляді вісімки.
6. Зверху промазати заготовки майонезом (або сметаною), змішаним з подрібненою зеленню.
7. Засипати всі шматочки тертим сиром.
Запікати філе 40 – 45 хвилин при 180 – 190° С.

Час приготування може змінюватися в залежності від особливостей духовки.

Відбивні в духовці з сиром і помідорами

Інгредієнти:

• 580 г свинячого карбонату;
• 2 шт. ріпчастої цибулі;
• 220 г будь-якого сиру твердого сорту;
• 3 – 4 міцних помідора;
• свіжий часник за смаком;
• 1/3 ст. класичного майонезу;
• 2 ст. л. солодкої гірчиці;
• рослинна олія;
• сіль і перець.

Приготування:

1. Підготовлену свинину нарізати пластинками. Оптимальна товщина кожної – 2 – 2,5 см. Добре відбити кожен шматочок, але стежити за тим, щоб свинина не порвалася. Присипати сіллю і перцем, втираючи ці інгредієнти в м’ясо.
2. На промаслений лист викласти всі скибочки. Покрити їх тонкими цибульними кільцями.
3. Поєднати майонез, солодку гірчицю, подрібнений часник, тертий сир. Добре перемішати компоненти соусу.
4. На м’ясо з цибулею викласти кружечки помідорів і вийшла пікантну сирну масу.
5. Зверху покрити деко фольгою – блискучою стороною вниз. Запікати частування при 230° С близько години.
Подати готові відбивні їх духовки з будь-яким святковим гарніром.

Оригінальні святкові гарніри

Якщо звичне картопляне пюре в якості гарніру на свята встигло набриднути господині, можна поекспериментувати з іншими цікавими стравами. Наприклад, можна подати до м’яса і закусок різні крупи, овочі, гриби. Навіть з капусти можна приготувати дуже смачний незвичайний гарнір.

Дивіться також:  Салат з тунцем - 10 рецептів класичного салату з консервованим тунцем

Рис з овочами на гарнір

Інгредієнти:

• 130 г білого довгого рису;
• 60 г свіжої моркви;
• 80 г білого цибулі;
• по 90 г цукіні і брокколі;
• 3 – 5 зубчики часнику;
• 20 г вершкового масла і 3 ст. л. рослинного;
• 80 г консервованих кукурудзяних зерен;
• сіль.

Приготування:

1. Крупу ретельно промити до прозорої води. Це дозволить змити крохмаль з поверхні зерен і в майбутньому не дасть рісу злипатися.
2. Залити крупу великою кількістю води, довести на сильному вогні до кипіння. Зменшити нагрів плити і варити рис під кришкою чверть години. Коли вода з каструлі повністю випарується, додати пару щіпок солі і все вершкове масло. Тільки після цього перемішати рис.
3. Всі овочі, крім капусти, помити, при необхідності почистити і нарізати дрібними кубиками. Часник порубати гострим ножем і першим відправити на сковорідку обсмажуватися.
4. Через півхвилини висипати туди ж кубики цибулі і моркви. Готувати інгредієнти разом на середньому вогні 3 – 4 хвилини. Додати кубики цукіні.
5. Капусту брокколі промити. Коротко зрізати з качана суцвіття. Висипати їх до інших овочів. Продовжувати приготування під кришкою 5 хвилин. При необхідності підливати масло в невеликих кількостях.
6. В кінці додати кукурудзу. Всипати сіль за смаком.
7. Перемішати вміст сковороди з вареним рисом.
Прогріти гарнір і подати до столу.

Запечена картопля, фарширований сиром


Інгредієнти:

• 8 великих картоплин;
• 3 – 4 ст. л. жирної сметани;
• 90 г твердого сиру;
• 3 – 4 стрілки зеленої цибулі;
• 2 ст. л. сухарній крихти;
• сіль, суміш спецій.

Приготування:

1. Картоплю зварити до м’якості прямо в шкірці. Головне, заздалегідь промити бульби.
2. Остудити готові овочі і кожну картоплину розрізати навпіл. Ложкою видалити м’якоть, залишивши досить товсті стінки.
3. Витягнутий з серединки бульб картопля разом з сиром, сметаною, сіллю і сумішшю спецій перетворити в однорідну масу у блендері. Додати рубаний зелений лук.
4. Нафарширувати цією начинкою половинки картоплин.
5. Зверху присипати заготовки сухарної крихтою.
Запекти картоплю до рум’яності в дуже гарячій духовці.

Кольорова капуста під соусом бешамель

Інгредієнти:

• 1 качан цвітної капусти;
• 230 г свіжого або замороженого шпинату;
• 90 г «Російського» сиру;
• ½ Л жирного молока;
• 4 ст. л. борошна;
• оливкова олія;
• сіль, суміш перців і мускатний горіх.

Приготування:

1. Добре вимити капусту. Відварити качан цілком до розм’якшення овочів. Дуже зручно робити це за допомогою пароварки.
2. Якщо шпинат заморожений, спочатку дати йому відтанути при природних умовах. Потім дрібно порізати продукт. Обсмажити протягом 5 – 6 хвилин на сковорідці.
3. Борошно обсмажити на оливковій олії до легкого золотистого відтінку. Невеликими порціями влити до неї молоком. Постійно заважати віночком, щоб не з’являлися грудочки. Додати сіль, мускатний горіх, суміш перців. Готувати соус до загусання. Додати обсмажений шпинат і тушкувати на вогні ще пару хвилин.
4. Зварену капусту розібрати на суцвіття. Викласти у термостійку форму. Залити соусом з минулого кроку.
5. Засипати продукти тертим сиром.
Готувати гарнір в духовій шафі при 200° З чверть години.

Картопля по-селянськи в духовці


Інгредієнти:

• 8 – 9 шт. картопляних бульб;
• 1 ч. л. солодкої меленої паприки;
• 2 щіпки меленого червоного перчика;
• 1 щіпка сушеного базиліка;
• сіль;
• 2 щіпки сушеного орегано;
• гранульований часник;
• 6 ст. л. соняшникової олії.

Приготування:

1. Картоплю помити з використанням жорсткої щітки. На картопляному лушпинні не повинно залишитися піску та інших забруднень.
2. Підготовлені бульби нарізати четвертинками. Працювати ножем потрібно вздовж овоча, щоб шматочки вийшли довгастими.
3. Знову ретельно промити картоплю холодною водою. Пересипати шматочки на рушник з натуральної тканини, щоб останнє ввібрало в себе вологу.
4. Повернути картоплю назад в миску. Заправити усіма ароматними спеціями, маслом, сіллю і гранульованим часником. Добре перемішати компоненти руками.
5. Викласти підготовлені картопляні шматочки на деко з пергаментом шкіркою вниз.
Запікати гарнір півгодини при 180° С. Готовність овоча перевіряти ножем або зубочисткою. Подавати картоплю з звичайним кетчупом або будь-якими часниковими соусами.

Гарячий салат-гарнір з грибами

Інгредієнти:

• 330 г свіжих печериць;
• 120 г фіолетового цибулі;
• 160 г солодкого болгарського перцю;
• 1 пучок салатних листків;
• 60 г сиру;
• рослинна олія;
• 20 мл столового оцту;
• 130 г білої сухої квасолі;
• гранатовий соус;
• 10 г гірчиці в зернах;
• 1 щіпка сушеного чебрецю;
• адигейська сіль.

Приготування:

1. Білу суху квасолю на ніч залити холодною водою. Зварити до готовності.
2. Гриби обсмажити до випаровування рідини. Додати до них смужки перцю. Коли овоч зарум’яниться, всипати варену квасолю. Продовжувати обсмажування ще 3 – 4 хвилини. Додати в масу сіль, чебрець, гірчицю.
3. Цибулю залити сумішшю води і оцту. Витримати 7 – 8 хвилин, віджати. Це позбавить овоч від неприємної гіркоти.
4. Промиті листя салату викласти на тарілку. На них розташувати ще теплу закуску з другого кроку. Зверху розподілити маринований лук.
Полити салат гранатовим соусом до смаку, прикрасити тертим сиром.

Брюссельська капуста в томатному соусі


Інгредієнти:

• 1 кг капусти;
• по 2 ст. л. пасти з томатів і сметани;
• 1 ч. л. вершкового масла;
• сіль;
• 1 ст. л. свіжовичавленого соку лимона;
• 120 г «Голландського» сиру;
• 2/3 ст. фільтрованої води;
• чорний мелений перець;
• 1 часниковий зубок.

Приготування:

1. Зняти з брюссельської капусти погані листя. Зрізати зіпсовані місця. Великі качани розрізати на 2 частини.
2. Поварити капусту в невеликій кількості води з лимонним соком 2 – 3 хвилини, щоб прибрати гірчинку.
3. Викласти овочі на друшляк, обдати крижаною водою. Це допоможе зберегти його яскравий апетитний колір.
4. Часник порізати тонкими слайсами.
5. Змішати пасту з томатів і сметану. Влити воду. Додати сіль, чорний перець.
6. Змастити форму розм’якшеним вершковим маслом. Викласти в неї капусту. Залити томатною сумішшю.
7. Запікати капусту чверть години при середній температурі.
8. Зверху потерти «Голландський» сир. І залишити страву в духовці ще на 7 – 8 хвилин.
Гарнір повинен добре настоятися перед подачею до столу. За цей час овочі вберуть в себе аромати заливки.

Холодні закуски на новий рік

Холодні закуски на святковому столі відмінно доповнять основне блюдо, зроблять меню більш різноманітним і цікавим. Готувати їх варто в невеликій кількості, але відразу в декількох варіантах.

Рулетики з сиром і шинкою

Інгредієнти:

• 180 г курячої шинки;
• 120 г «Російського» сиру;
• 3 – 4 середніх часникових зубки;
• 70 г класичного майонезу;
• суміш перців.

Дивіться також:  Салат з в’яленими помідорами – 9 рецептів

Приготування:

1. Сир дрібно потерти. Змішати з розчавленим часником.
2. Заправити начинку майонезом. Поперчити.
3. Шинку нарізати тонкими пластинками, в кожну загорнути по порції начинки.
Закріпити закуску красивими шпажками, охолодити і подати до столу.

Печериці фаршировані сиром та ковбасою


Інгредієнти:

• 170 г свіжих печериць;
• 90 г вареної ковбаси;
• свіжа зелень за смаком;
• рослинна олія;
• 1 ст. л. оливкової майонезу;
• 80 г напівтвердого сиру.

Приготування:

1. Гриби промити. Видалити ніжки. Останні дрібно нарізати і обсмажити на рослинній олії до готовності.
2. Ніжки з’єднати з майонезом, тертим сиром, подрібненою зеленню, дрібними кубиками ковбаси. Наповнити начинкою капелюшки, які також змастити з усіх боків маслом.
3. Запікати закуску чверть години в гарячій духовці.
Охолодити готове блюдо і подати до столу.

Рулет з лаваша з червоною рибою

Інгредієнти:

• 2 тонких листа лаваша;
• 230 г м’якого плавленого сиру;
• 1 пучок свіжого кропу;
• 230 г слабосоленого лосося.

Приготування:

1. Рибне філе нарізати тонкими слайсами.
2. Зелень промити, обсушити і дрібно порубати.
3. Кожен лист лавашу промазати плавленим сиром. Зверху засипати подрібненою зеленню.
4. Розкласти по поверхні основ рибні слайсы.
5. Згорнути листи щільними рулетами, накрити харчовою плівкою, прибрати на півгодини на холод.
Нарізати закуску порційно і подати до столу.

Оригінальні курячі ніжки в клярі


Інгредієнти:

• 6 шт. курячих ніжок;
• 3 ст. л. просіяного борошна;
• 1 куряче яйце;
• 3 ст. л. молока;
• пісне масло;
• сіль, спеції.

Приготування:

1. Промити ніжки. Засипати сіллю і спеціями.
2. В іншу миску висипати борошно. Додати молоко. Влити 1 ст. л. олії, вміст сирого яйця. Добре перемішати компоненти. Можна використовувати для цього міксер на самій низькій швидкості.
3. Вмочити ніжки в отриманий кляр. Обсмажити до готовності у великій кількості гарячого масла.
Остудити ніжки і подати до столу з улюбленими соусами.

Пікантна закуска на чіпсах

Інгредієнти:

• 1 великий помідор;
• 3 – 4 часникові часточки;
• 90 г твердого сиру;
• 90 г зелені кропу;
• ½ Ст. легкого майонезу;
• 60 г маслин;
• 10 великих овальних чіпсів однакового розміру і форми.

Приготування:

1. Подрібнити кріп. Змішати його з тертим сиром, кубиками помідорів. Додати часник, майонез.
2. Викласти отриману начинку на чіпси.
3. Прикрасити закуску половинками маслин.
Подати до столу відразу, поки чіпси не розмокли.

Рафаелло з крабових паличок, сиру, маслин


Інгредієнти:

• 120 г якісних крабових паличок;
• 2 варених курячих яйця;
• 70 г плавленого сиру, 50 г твердого;
• дрібна сіль за смаком;
• класичний майонез;
• свіжий часник.

Приготування:

1. Потерти на найдрібнішу тертку часник, крабові палички, охолоджені яйця і твердий сир.
2. Змішати підготовлені інгредієнти, заправити майонезом. Посолити. Додати плавлений сир.
3. З отриманої маси зліпити акуратні невеликі кульки.
Викласти закуску на велике блюдо і прикрасити зеленню. За бажанням можна зробити начинку з мигдалю або шматочка оливки.

Гарячі закуски на новий рік

Гарячі закуски дозволять гостям трохи втамувати голод до подачі основного блюда. Вони можуть бути як м’ясні, так і овочевими.

Гаряча закуска з курячого філе в беконі

Інгредієнти:

• 370 г курячого філе;
• 120 г бекону;
• дрібна сіль;
• 4 – 5 часникових зубчиків;
• 5 ст. л. среднежирной сметани;
• сіль і спеції.

Приготування:

1. Подрібнений часник з’єднати зі сметаною.
2. М’ясо нарізати на пласти, відбити, посолити і натерти спеціями.
3. Кожен шматочок промазати сметанним соусом. Згорнути заготовки рулетиками і покрити смужками бекону.
Запікати закуску близько півгодини в дуже гарячій духовці. На перші чверть години можна покрити рулетики фольгою.

Картопляні палички з сиром


Інгредієнти:

• 8 середніх картоплин;
• 120 г твердого сиру;
• 130 г сухарній крихти;
• 2 яйця;
• 2 ст. л. кукурудзяного борошна;
• сіль;
• рослинну олію.

Приготування:

1. Картоплю зварити до готовності і потерти на дрібну тертку. Додати до неї яйце, сіль. Добре перемішати.
2. Всипати борошно. Замісити еластичне тісто.
3. Сир нарізати прямокутниками.
4. В одній мисці збити яйце, що залишилося, у другу висипати сухарную крихту.
5. Сформувати невеликі картопляні палички з начинкою з сиру. Опустити їх спочатку в яйце, потім в панірувальні сухарі.
Обсмажити закуску до рум’яності на великій кількості олії.

Курячі рулетики «Кордон Блю» в духовці

Інгредієнти:

• 1 куряча грудка;
• 90 г сиру;
• 90 г шинки;
• 1 яйце;
• жменя панірувальних сухарів;
• сіль і перець;
• рослинну олію.

Приготування:

1. Грудку нарізати тонкими пластами. Кожен відбити через плівку. Натерти перцем і сіллю.
2. На шматочки філе викласти пластинки сиру та шинки. Згорнути заготовки акуратними рулетами.
3. Кожну спочатку вмочити у збите яйце, потім обваляти в сухарях.
4. Викласти майбутню закуску у форму для запікання.
Готувати рулетики в духовці при 180° С півгодини.

Гарячі бутерброди (міні-піци)


Інгредієнти:

• 7 – 8 скибочок батона;
• 1 помідор;
• 130 г копченої ковбаси;
• 80 г сиру;
• 1 пучок свіжого кропу;
• майонез.

Приготування:

1. Дрібно нарізати кріп, ковбасу, помідор. Перемішати. Заправити майонезом.
2. Сир крупно потерти.
3. На шматочки батона викласти начинку з першого кроку.
4. Посипати закуску тертим сиром.
Запікати 6 – 7 хвилин в гарячій духовій шафі.

Смажені трубочки з лаваша з сирною начинкою

Інгредієнти:

• 1 упаковка тонкого вірменського лавашу;
• 320 г сиру;
• зелений лук по смаку;
• 3 варених яйця, 2 сирих;
• по 2 ст. л. сметани та майонезу;
• 80 мл молока;
• сіль.

Приготування:

1. Потерти варені яйця. Змішати з подрібненим сиром, рубаним зеленим луком, сметаною і майонезом.
2. Окремо збити сирі яйця з молоком і сіллю.
3. Лаваш нарізати квадратами.
4. Кожен шматочок наповнити начинкою і загорнути рулетом.
5. Змочити трубочки сумішшю з другого кроку і обсмажити до рум’яності на сковороді-гриль.
Подати закуску теплою.

Тарталетки з куркою, грибами і сиром

Інгредієнти:

• 190 г курячого філе;
• ½ Цибулини;
• 200 г готового листкового тіста;
• 130 г печериць;
• 60 г сиру;
• майонез, олія;
• сіль.

Приготування:

1. Тісто розкачати, нарізати невеликими квадратами. Кожну заготовку укласти у форму для кексів. Засипати горохом і випікати 25 хвилин при 180° С.
2. Цибулю дрібно порізати і обсмажити. До вже румяному овочу всипати дрібні шматочки грибів та курки. Смажити компоненти разом 8 – 9 хвилин. Посолити. Додати в начинку майонез.
3. Наповнити масою з минулого кроку вже готові охолоджені тарталетки. Посипати їх тертим сиром.
Запікати закуску 8 – 9 хвилин при 180° С.

Прокрутка до верху