Смажений сир халумі на сковороді – 5 рецептів з покроковими фото

Салат зі смаженим «халумі» та грушею

Салат зі смаженим «халумі» та грушею – це оригінальна закуска, яка приведе ваші смакові рецептори до справжньої гастрономічної насолоди. І якщо на перший погляд вам може здатися, що солодкі фрукти та ягоди не можуть поєднуватись із медово-оливковою заправкою, то після дегустації ваша думка зміниться!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Мікс салатний – 80 грн.
  • Груші – 2 шт.
  • Томати “чері” – 120 гр.
  • Голубика – 60 гр.
  • Сир «халумі» – 100 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Для заправки:

  • Олія оливкова – 3 ст.л.
  • Оцет яблучний – 1 ст.
  • Мед – до смаку.
  • Ядра волоського горіха – 30 гр.
  • Гірчиця дижонська – 1 год.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо заправку: у піалу висипаємо рубані горіхи, вливаємо оливкову олію та оцет, додаємо трохи меду та дижонську гірчицю – ретельно перемішуємо до однорідності.

Крок 2. У сервірувальну тарілку висипаємо промитий і обсушений салат, розкладаємо половинки чері та лохину.

Крок 3. Слідом відправляємо кубики грушевої м’якоті (за бажанням кілька слайсів залишаємо для декору), присмачуємо заправкою, а також сіллю та чорним перцем.

Крок 4. «Халумі» ріжемо на пластини і швидко підрум’янюємо на сухій сковорідці.

Крок 5. Перекладаємо золотистий сир у салатник, прикрашаємо грушею.

Крок 6. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

Дивіться також:  Слабосолона сьомга - 10 рецептів у домашніх умовах