Салат зі смаженим «халумі» та грушею
Салат зі смаженим «халумі» та грушею – це оригінальна закуска, яка приведе ваші смакові рецептори до справжньої гастрономічної насолоди. І якщо на перший погляд вам може здатися, що солодкі фрукти та ягоди не можуть поєднуватись із медово-оливковою заправкою, то після дегустації ваша думка зміниться!
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Мікс салатний – 80 грн.
- Груші – 2 шт.
- Томати “чері” – 120 гр.
- Голубика – 60 гр.
- Сир «халумі» – 100 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Для заправки:
- Олія оливкова – 3 ст.л.
- Оцет яблучний – 1 ст.
- Мед – до смаку.
- Ядра волоського горіха – 30 гр.
- Гірчиця дижонська – 1 год.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо заправку: у піалу висипаємо рубані горіхи, вливаємо оливкову олію та оцет, додаємо трохи меду та дижонську гірчицю – ретельно перемішуємо до однорідності.
Крок 2. У сервірувальну тарілку висипаємо промитий і обсушений салат, розкладаємо половинки чері та лохину.
Крок 3. Слідом відправляємо кубики грушевої м’якоті (за бажанням кілька слайсів залишаємо для декору), присмачуємо заправкою, а також сіллю та чорним перцем.
Крок 4. «Халумі» ріжемо на пластини і швидко підрум’янюємо на сухій сковорідці.
Крок 5. Перекладаємо золотистий сир у салатник, прикрашаємо грушею.
Крок 6. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!