Страви з авокадо – 12 швидких і смачних рецептів

Салат з авокадо, креветок і огірків

Щоб салат вийшов смачним, обов’язково використовуйте для приготування стиглий плід авокадо.

Інгредієнти:

  • сирі великі креветки – 220 г;
  • мелений чорний перець;
  • авокадо – 1 великий стиглий плід;
  • сіль;
  • огірок – 2 шт. середніх;
  • рослинна олія;
  • часник – 2 зубчики;
  • базилік – 2 гілочки;
  • лайм – 1 шт.

Приготування:

  • Дрібно подрібнити часникові зубчики. Зняти листочки з базиліка, і тонко нарізати стебло.
  • Видалити панцир з креветок. Прогріти масло в сковороді, покласти креветки, базилік і часник. Підсолити і смажити кілька хвилин при сильному нагріванні. Перемістити до тарілку і присипати класичним перцем.
  • Очистити від шкірки огірки. Нарізати шматочками, товщина яких повинна бути близько сантиметра. Натерти цедру лайма і вичавити сік.
  • Очистити авокадо і нарізати м’якоть. Полити соком з лайма. Змішати авокадо з цедрою, огірками і креветками. Влити олію. Підсолити і присипати перцем. Перемішати. Прикрасити листочками базиліку.

Зазвичай авокадо використовують для приготування в свіжому вигляді, так як навіть найлегша теплова обробка зіпсує смак фрукта, і він почне гірчити.

Дивіться також:  Як приготувати крабовий салат – 8 рецептів з паличок і крабового м’яса