Салат з авокадо, креветок і огірків
Щоб салат вийшов смачним, обов’язково використовуйте для приготування стиглий плід авокадо.
Інгредієнти:
- сирі великі креветки – 220 г;
- мелений чорний перець;
- авокадо – 1 великий стиглий плід;
- сіль;
- огірок – 2 шт. середніх;
- рослинна олія;
- часник – 2 зубчики;
- базилік – 2 гілочки;
- лайм – 1 шт.
Приготування:
- Дрібно подрібнити часникові зубчики. Зняти листочки з базиліка, і тонко нарізати стебло.
- Видалити панцир з креветок. Прогріти масло в сковороді, покласти креветки, базилік і часник. Підсолити і смажити кілька хвилин при сильному нагріванні. Перемістити до тарілку і присипати класичним перцем.
- Очистити від шкірки огірки. Нарізати шматочками, товщина яких повинна бути близько сантиметра. Натерти цедру лайма і вичавити сік.
- Очистити авокадо і нарізати м’якоть. Полити соком з лайма. Змішати авокадо з цедрою, огірками і креветками. Влити олію. Підсолити і присипати перцем. Перемішати. Прикрасити листочками базиліку.
Зазвичай авокадо використовують для приготування в свіжому вигляді, так як навіть найлегша теплова обробка зіпсує смак фрукта, і він почне гірчити.