Стручкова квасоля – 10 рецептів і страв

На гарнір

Склад продуктів: кіло зеленої стручкової квасолі, 3-4 великі ложки вершкового масла, оливкове масло, сіль, щіпка пластівців червоного перцю, 2-3 зубки часнику, 1 велика ложка цедри лимона.

  • Бобові миються і позбавляються від хвостиків. При необхідності їх можна також дрібно нарізати. Далі квасоля вариться 2-2,5 хвилини в солоному окропі і відразу ж переводиться в миску з дуже холодною водою або льодом. Це необхідно для збереження яскравого кольору продукту.
  • У сковороду відразу відправляється вершкове, і трохи оливкової олії. Туди ж висипається дрібно нарізаний часник і пластівці перцю. Компоненти обсмажуються буквально кілька секунд, після чого до них додаються бобові компоненти.
  • Через 5-6 хвилин можна висипати на сковорідку сіль і подрібнену цедру.

Готовий гарнір подається гарячим з рибою, птицею, м’ясом і будь-якими овочами.

Дивіться також:  Салат з вареної моркви – 8 рецептів приготування