Як приготувати сирники: 10 розкішних рецептів

Дієтичні сирники — самий корисний рецепт

Іноді солодкі торти і тістечка з кремом знаходяться під суворою забороною. А смачненького і солоденького хочеться шалено. У цьому випадку можна зробити дієтичне сирники, які будуть не тільки смачні, але й надзвичайно корисні.

  • 200 г сиру з мінімальним відсотком жирності;
  • 1 яєчний білок;
  • 2 ст. л. просіяного борошна;
  • щіпка кориці;
  • 1 ст. л. родзинок;
  • 1 ст. л. меду.

Приготування:

  • У дієтичних сирники місце звичного цукру займає родзинки. Він забезпечує потрібну солодкість. Сухофрукти попередньо переберіть, залийте окропом, через пару хвилин, воду злийте. Ягоди просушіть на рушник і обваляйте в борошні.
  • Введіть таким чином підготовлений родзинки в сир, додайте корицю і білок. Ретельно розітріть виделкою.
  • На стіл насипте борошно, викладіть сирну масу і скатайте руками з неї длинненькую ковбаску приблизно в 5 см діаметром.
  • Дуже гострим ножем, змоченим у воді наріжте її на невеликі «шайби».
  • Тепер найголовніше: дієтичне сирники можна смажити звичайним способом, так як вони вберуть в себе весь жир і перестануть бути такими. Але їх можна запекти в духовці, мультиварці або приготувати на пару. В останньому випадку у сирників не буде рум’яної скоринки, вони так і залишаться світлими.
  • Для запікання в духовці застеліть деко пергаментом або фольгою, розкладіть сирники і випікайте при стандартній температурі 180°С приблизно 30 хвилин.
  • Подавайте, полив рідким медом.

Дивіться також:  Рецепт сирників з сиру в духовці
Прокрутка до верху