Рецепт сирників без яєць
Якщо в холодильнику немає яєць, це зовсім не привід відмовлятися від смачних сирників. Адже приготувати їх можна і без зазначеного інгредієнта. Для чого візьміть:
- пару пачок сиру по 180 г, не більше 17% жирності;
- щіпку солі;
- 1-2 ч. л. цукру;
- 1 ст. л. борошна для тіста і ще трохи для обвалювання;
- олія для смаження.
Приготування:
- Сир з пачок викладіть в миску. Додайте сіль і цукор. (Перестаратися з останнім не варто, так як цукор дуже швидко перетвориться в сироп і потребує більшої кількості борошна, що у разі приготування сирників без яєць не дуже добре).
- Гарненько розітріть масу виделкою і введіть ложку борошна. Продовжуйте вимішувати м’яке тісто ложкою.
- Стіл притрусіть борошном, викладіть сирну масу, швидко сформуйте з неї ковбаску. Наріжте її на невеликі кружальця, обваляйте їх зовсім трохи в борошні, тільки щоб не прилипали.
- У сковороду не кваплячись влийте олію, добре прогрійте його і викладіть підготовлені кружальця. Зменшіть вогонь. У перші кілька хвилин, поки низ не схопиться і досить не підрум’яниться, чіпати сирники суворо заборонено. Інакше вони просто розваляться.
- Пізніше переверніть і досмажте з другого боку.