Як приготувати сирники в духовці
Існує чимало способів приготування сирників. Але в духовці вони виходять самими ніжними і повітряними. Заздалегідь запасіться продуктами:
- 300 г краще домашнього сиру;
- близько 100 г цукру;
- стільки ж борошна вищої категорії;
- 2-3 сирих жовтка;
- ванілін для аромату;
- пучку дрібної солі.
Приготування:
- Сир злегка розітріть виделкою, щоб він став більш м’яким і однорідним.
- Додайте щіпку солі, цукор, ваніль і відокремлені від білків, жовтки. Акуратно перемішайте.
- Просійте в борошно і замісіть тісто виделкою досить щільне тісто. Головне, не перестарайтеся з борошном!
- Змастивши руки рослинним маслом або змочивши водою, зліпити невеликі плюшки.
- Застеліть деко пергаментом, злегка промажте його шматочком вершкового масла, зверху розкладіть напівфабрикати.
- Духовку заздалегідь розігрійте (180 °С), випікайте сирні вироби близько 25-30 хвилин до приємної скоринки.