Рецепт сирників з манкою
Іноді для приготування сирників можна не використовувати деякі інгредієнти, наприклад, борошно. А замінити її зможе звичайна сира манка.
- 400 г грубозернистого сирка;
- одне найсвіжіше яйце;
- 3-4 ст. л. манної крупи;
- 2 ст. л. цукру;
- 2-3 ст. л. білої просіяного борошна;
- ванільний цукор;
- сіль.
Приготування:
- Гарненько збийте яйця з сіллю і цукром. Відносно невелика кількість останнього попереджає горіння сирників на сковороді. А підсолодити готові вироби можна вже при подачі.
- В отриману яєчну масу всипте манку і дайте їй декілька хвилин на розбухання.
- Введіть в заготовку трохи розтертий виделкою сир і добре перемішайте.
- Вологими руками сформуйте кульки і прbплюсніть їх до потрібної висоти.
- Відразу ж опускайте вироби в кипляче на сковороді рослинне масло. Щоб сирники добре пропеклися, вогонь повинен бути не дуже великим.
- Як тільки на нижній стороні з’явиться скориночка, переверніть сирники і досмажте з іншого боку. Подавайте в охолодженому вигляді з будь-яким підходящим соусом.