Як приготувати сирники: 10 розкішних рецептів

Рецепт сирників з манкою

Іноді для приготування сирників можна не використовувати деякі інгредієнти, наприклад, борошно. А замінити її зможе звичайна сира манка.

  • 400 г грубозернистого сирка;
  • одне найсвіжіше яйце;
  • 3-4 ст. л. манної крупи;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 2-3 ст. л. білої просіяного борошна;
  • ванільний цукор;
  • сіль.

Приготування:

  • Гарненько збийте яйця з сіллю і цукром. Відносно невелика кількість останнього попереджає горіння сирників на сковороді. А підсолодити готові вироби можна вже при подачі.
  • В отриману яєчну масу всипте манку і дайте їй декілька хвилин на розбухання.
  • Введіть в заготовку трохи розтертий виделкою сир і добре перемішайте.
  • Вологими руками сформуйте кульки і прbплюсніть їх до потрібної висоти.
  • Відразу ж опускайте вироби в кипляче на сковороді рослинне масло. Щоб сирники добре пропеклися, вогонь повинен бути не дуже великим.
  • Як тільки на нижній стороні з’явиться скориночка, переверніть сирники і досмажте з іншого боку. Подавайте в охолодженому вигляді з будь-яким підходящим соусом.

Дивіться також:  Пишні сирники з сиру – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху