Як зробити сирники смачні і пишні – 8 рецептів приготування

У духовці

Якщо вам набридли звичайні сирники, то приготуйте їх в духовці. У такої страви буде зовсім інший смак. До того ж, в цьому рецепті не передбачено соняшникову олію, а значить – страва вийде більш легким.

До складу входить:

  • сир – 0,5 кг;
  • розпушувач – 1,5 ч. ложки;
  • борошно – 0,15 кг;
  • апельсин – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукор-пісок – 0,1 кг;
  • родзинки – 0,1 кг.

Дії:

  • Ізюм промийте і залийте його гарячою водою на півгодини.
  • Промийте апельсин і натріть його шкуру на дрібній тертці.
  • Розбийте до цедрі яйце. Насипте в миску більшу частину цукру (близько 60-70 грам).
  • Додайте до суміші розпушувач і збийте все віночком до однорідної маси.
  • В окремій ємності подрібніть сир заглибним блендером. Додайте його до апельсинової цедри.
  • Просійте 100 г борошна і додати до сирної маси. Все змішайте.
  • Тепер додайте до сиру набряклий родзинки і залишився пісок. Залиште тісто на 15-20 хвилин.
  • Увімкніть духовку на 180 гр.
  • Висипте борошно на обробну дошку.
  • Мокрими руками сформуйте сирники. Тепер обваляйте їх у борошні.
  • Деко устелите пергаментом і викладіть на нього вироби.
  • Час випікання – 25 хвилин. Це лише приблизний орієнтир, тому що у всіх різна потужність духової шафи.
  • Через 15-20 хвилин, переверніть сирники на іншу сторону.
  • Коли вироби знайдуть коричневий колір – їх можна виймати.
  • Сирники в духовці готові. Подавайте разом зі згущеним молоком.
Дивіться також:  Сирники з сиру з родзинками – 7 рецептів, як приготувати пишні та смачні сирники
Прокрутка до верху