У духовці
Якщо вам набридли звичайні сирники, то приготуйте їх в духовці. У такої страви буде зовсім інший смак. До того ж, в цьому рецепті не передбачено соняшникову олію, а значить – страва вийде більш легким.
До складу входить:
- сир – 0,5 кг;
- розпушувач – 1,5 ч. ложки;
- борошно – 0,15 кг;
- апельсин – 1 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- цукор-пісок – 0,1 кг;
- родзинки – 0,1 кг.
Дії:
- Ізюм промийте і залийте його гарячою водою на півгодини.
- Промийте апельсин і натріть його шкуру на дрібній тертці.
- Розбийте до цедрі яйце. Насипте в миску більшу частину цукру (близько 60-70 грам).
- Додайте до суміші розпушувач і збийте все віночком до однорідної маси.
- В окремій ємності подрібніть сир заглибним блендером. Додайте його до апельсинової цедри.
- Просійте 100 г борошна і додати до сирної маси. Все змішайте.
- Тепер додайте до сиру набряклий родзинки і залишився пісок. Залиште тісто на 15-20 хвилин.
- Увімкніть духовку на 180 гр.
- Висипте борошно на обробну дошку.
- Мокрими руками сформуйте сирники. Тепер обваляйте їх у борошні.
- Деко устелите пергаментом і викладіть на нього вироби.
- Час випікання – 25 хвилин. Це лише приблизний орієнтир, тому що у всіх різна потужність духової шафи.
- Через 15-20 хвилин, переверніть сирники на іншу сторону.
- Коли вироби знайдуть коричневий колір – їх можна виймати.
- Сирники в духовці готові. Подавайте разом зі згущеним молоком.