Парові сирники в мультиварці
З допомогою цього приладу можна приготувати парові сирник. Вони вийдуть пишними і соковитими. До того ж, це набагато простіше, ніж смаження на сковороді.
До складу входить:
- сир – 0,4 кг;
- вода – 2 ст. ложки;
- пшеничне борошно – 0,1 кг;
- ягоди малини (можна використовувати заморожені) – 50 грам;
- пісне масло – 1 ст. ложка;
- курячі яйця – 2 шт.;
- цукор-пісок – 3 ст. ложки.
Дії:
- У велику посуд насипте сир, додайте до нього яйця. Все змішайте виделкою.
- Додайте борошно і 2 ложки піску.
- Тепер міксером доведіть тісто до потрібної консистенції. Спочатку поставте його на мінімум, постійно підвищуйте швидкість. Поки сирна маса не стане однорідною.
- Візьміть силіконові формочки і змастіть їх маслом.
- Розкладіть сирне тісто по формочках. Заповнюйте їх не повністю, тому що сирники збільшаться в розмірі. Якщо у вас немає силіконових пристосувань, то сформуйте звичайні сирники.
- Закип’ятіть в чайнику воду. Залийте її в мультиварку, вона повинна займати 1/3 всього простору.
- Тепер поставте кошик для варіння на пару, і поставте на неї формочки.
- Виберіть програму «варка на пару» на 30 хвилин.
- Поки готуються сирники, можна зробити малиновий соус. Для цього, промийте малину і покладіть її в блюдо для мультиварки. Додайте туди ще цукор і дві ложки води. Все змішайте.
- Надішліть малинову суміш в мікрохвильову піч на 5 хвилин. Якщо у вас немає мікрохвильової печі, то зробіть соус на водяній бані.
- Готові сирника викладайте на красиве блюдо. Зверху все полийте соусом. Ось і все — смачні сирники із сиру готові.