Домашнє сало з нітритною сіллю
Домашнє сало з нітритною сіллю – це вишукана страва, яка запросто привнесе щось нове у ваше звичне меню. Перед подачею слід підморозити ароматний продукт, а потім нарізати найтоншими слайсами та запропонувати домочадцям, у поєднанні з гарячим борщем та часником – пальчики оближеш!
Час приготування – 5 діб.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 10-15 хв.
Інгредієнти:
- Сало з прошарком – 1 кг.
- Сіль – 80 гр.
- Сіль нітритна – 15 гр.
- Цукор-пісок – 20 гр.
- Часник – 4 зуби.
- Перець чорний горошок – 1 ст.
- Паприка солодка мелена – до смаку.
- Пажитник – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно промиваємо шматок сала у прохолодній воді, не залишаючи поза увагою шкірку.
Крок 2. Видаляємо шкіру та розрізаємо м’якоть на смужки шириною близько п’яти сантиметрів.
Крок 3. Об’єднуємо два види солі та цукор, з усіх боків натираємо шматочки.
Крок 4. Подрібнюємо горошини перцю у ступці, часник пропускаємо через прес – компоненти втираємо у свинину.
Крок 5. Посипаємо до смаку пажитником і солодкою паприкою.
Крок 6. Продовжуємо втирання спецій протягом кількох хвилин.
Крок 7. Повертаємо напівфабрикати в марлю і прямо на обробній дошці переносимо на полицю холодильника.
Крок 8. Через 4 доби замінюємо марлю харчовою плівкою.
Крок 9. Допускається зберігання продукту протягом одного року (у морозилці). Смачного!