Засолювання сала – 10 смачних рецептів приготування в домашніх умовах

Домашнє сало з нітритною сіллю

Домашнє сало з нітритною сіллю – це вишукана страва, яка запросто привнесе щось нове у ваше звичне меню. Перед подачею слід підморозити ароматний продукт, а потім нарізати найтоншими слайсами та запропонувати домочадцям, у поєднанні з гарячим борщем та часником – пальчики оближеш!

Час приготування – 5 діб.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10-15 хв.

Інгредієнти:

  • Сало з прошарком – 1 кг.
  • Сіль – 80 гр.
  • Сіль нітритна – 15 гр.
  • Цукор-пісок – 20 гр.
  • Часник – 4 зуби.
  • Перець чорний горошок – 1 ст.
  • Паприка солодка мелена – до смаку.
  • Пажитник – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо шматок сала у прохолодній воді, не залишаючи поза увагою шкірку.

Крок 2. Видаляємо шкіру та розрізаємо м’якоть на смужки шириною близько п’яти сантиметрів.

Крок 3. Об’єднуємо два види солі та цукор, з усіх боків натираємо шматочки.

Крок 4. Подрібнюємо горошини перцю у ступці, часник пропускаємо через прес – компоненти втираємо у свинину.

Крок 5. Посипаємо до смаку пажитником і солодкою паприкою.

Крок 6. Продовжуємо втирання спецій протягом кількох хвилин.

Крок 7. Повертаємо напівфабрикати в марлю і прямо на обробній дошці переносимо на полицю холодильника.

Крок 8. Через 4 доби замінюємо марлю харчовою плівкою.

Крок 9. Допускається зберігання продукту протягом одного року (у морозилці). Смачного!

Дивіться також:  Смажений сир халумі на сковороді – 5 рецептів з покроковими фото