Крем для медовика класичний – 10 найсмачніших рецептів приготування в домашніх умовах

Крем для медовика – це прошарок, який чудово доповнює коржі та робить десерт м’яким та соковитим. У добірці зібрані популярні варіанти, якими найчастіше просочують улюблений десерт і не лише. Крем можна використовувати і для звичайних бісквітів або виробів із листкового або пісочного тіста. Важко вибрати один з варіантів, але кожен знайде собі лідера.

Класичний заварний крем для медовика

Класичний заварний крем для медовика має ніжну текстуру з приємним вершковим післясмаком. Для приготування крему знадобляться доступні продукти, а сам процес не завдасть жодного клопоту. Щоб вийшов крем, потрібно уважно стежити за процесом.

Інгредієнти:

на – 1 порції

  • Молоко коров’яче – 330 мл.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Ванільний екстракт – 5 гр.
  • Жовток – 80 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.

Процес приготування:

Як приготувати крем для медовика в домашніх умовах? Готуємо інгредієнти.

У ківш наливаємо молоко і кладемо 30 г цукрового піску. Розмістивши на плиті, чекаємо на закипання.

В піал виливаємо жовтки і перемішуємо до однорідності.

Окремо з’єднуємо залишки цукру та кукурудзяний крохмаль. Добре розмішуємо.

Всипаємо сухі компоненти до жовтків та доводимо до гладкості.

До суміші, що вийшла, вливаємо трохи молока і об’єднуємо до стану однорідної маси. Після чого виливаємо суміш у гаряче молоко і змішуємо за допомогою віночка. Ставимо на вогонь і варимо при постійному помішуванні.

Для смаку та аромату додаємо екстракт ванілі та перемішуємо. Доводимо крем до густини і кип’ятимо кілька хвилин при постійному перемішуванні.

Щоб швидше остудити крем, заморожуємо попередньо чашу. Після чого перекладаємо до неї крем. Зверху накриваємо плівкою в контакт і поміщаємо холодильник.

Після охолодження крем готовий до використання. Заварний крем не можна заморожувати. Зберігаємо його в холодильнику 2-3 дні до застосування.

Крем для медовика за класичним рецептом готовий! Смачного!

Сметанний крем для торта «Медовик»

Сметанний крем для торта “Медовик” відмінно просочує як бісквітні, так і пісочні коржі. Десерт з таким кремом виходить вологим та соковитим. Приготувати сметанний крем зможе будь-який недосвідчений кулінар. Все дуже просто. Процес приготування не створить жодних труднощів.

Час приготування – 10 год. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Сметана 20% – 1 л.
  • Цукрова пудра – 4 ст.
  • Ванілін – 1 г.

Процес приготування:

  1. Беремо глибоку миску і розміщуємо зверху друшляк.
  2. Знадобиться досить великий відріз марлі, який потрібно скласти у чотири шари. Застилаємо друшляк марлею.
  3. Виливаємо літр сметани.
  4. Зав’язуємо кінці марлі вузлом і прибираємо конструкцію на ніч у холодильник.
  5. За ніч стіче сироватка, що зробить крем густішим і щільнішим.
  6. Перекладаємо сметану в чисту глибоку чашу та розминаємо ложкою.
  7. Порціями вводимо цукрову пудру та додаємо ванілін. Перемішуємо ложкою.
  8. Озброївшись міксером, збиваємо крем до пишності. При середніх обертах процес триватиме близько 10 хвилин.
  9. Готовий крем використовуємо для збирання торта.
  10. Смачного!

Крем для медовика на молоці

Крем для медовика на молоці готується просто. За бажанням для смаку та аромату додаються ароматизатори з різними смаками. Такий крем вважається універсальним і підходить не тільки для медових коржів, але і для прошарку інших десертів. Крем виходить густим та добре тримає форму.

Час приготування – 2 год. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Для тесту:
  • Мед – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 630 гр. + 4 ст.
  • Молоко коров’яче – 130 мл.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.
  • Олія – ​​для змащування дека.
  • Для крему:
  • Молоко коров’яче – 400 гр.
  • Борошно пшеничне – 2,5 ст.
  • Олія вершкове 82,5% – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 6 ст.л.
  • Бренді – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Готуємо весь продуктовий набір.
  2. У чашу розбиваємо промиті яйця та всипаємо цукровий пісок. Об’єднуємо будь-яким зручним способом, поки цукрові кристали не розчиняться.
  3. Далі вводимо молоко та мед. Перемішуємо міксером. Густий мед за потреби розм’якшуємо на водяній бані.
  4. Соду гасимо оцтом і вводимо до суміші, що вийшла.
  5. Далі всипаємо пропущене через сито борошно і перемішуємо ложкою. Я спочатку додаю 500 г борошна.
  6. Стіл присипаємо трьома столовими ложками борошна та викладаємо зверху тісто. Поверх тіста насипаємо столову ложку борошна і замішуємо тісто руками, підсипаючи просіяне борошно, що залишилося.
  7. Тісто вийде м’яким та еластичним.
  8. Ділимо тісто на 5-8 однакових шматків, залежно від розміру листа та бажаної товщини коржів.
  9. Деко промазуємо рослинною олією за допомогою силіконового пензлика. Кожну заготовку розкочуємо формою листа. Перекладаємо на підготовлений лист. Відправляємо в розпечену духовку до 180 градусів і випікаємо 5-10 хвилин до готовності.
  10. За таким принципом випікаємо всі коржі.
  11. Готуємо крем. Борошно розводимо у 100 міліграмах молока. Розбиваємо грудочки. Молоко, що залишилося, прогріваємо з цукром. Вводимо молочно-борошняну суміш і при постійному помішуванні доводимо до загусання. Після чого повністю остудити. Порціями вводимо до розм’якшеного вершкового масла і збиваємо міксером. Наприкінці вводимо коньяк і збиваємо до гладкості.
  12. Один корж залишаємо для декору. Збираємо торт, по черзі прошаровуючи медові коржі кремом.
  13. За бажанням з мастики робимо декор.
  14. Мастику можна зробити самостійно або придбати вже готову у кондитерських лавках.
  15. Задекорувати торт можна іншими способами. Медовик був призначений для дитячого свята. Тому вибір ліг на прикраси з фігурок, які простіше зробити з мастики.
  16. Найрум’яніший корж подрібнюємо зручним способом, але не надто дрібно.
  17. Декоруємо торт.
  18. Забираємо в холод на 10 годин, після чого подаємо десерт. Смачного!
Дивіться також:  Ганаш - 10 рецептів крему для вирівнювання та покриття торта

Крем для медовика зі згущеним молоком в домашніх умовах

Крем для медовика зі згущеним молоком в домашніх умовах – це рецепт, який вимагає мінімум інгредієнтів і часу на свою реалізацію. Найпопулярніший крем використовують для пісочного, бісквітного або торта з листкового тіста. Згущене молоко варимо самостійно або використовуємо вже готове, щоб заощадити час.

Час приготування – 2 год. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Згущене молоко – 1 банка.
  • Олія вершкове 82,5% – 300 гр.

Процес приготування:

  1. Беремо банку якісного молока, що згущує|згущає|. Знімаємо етикетку.
  2. Банку поміщаємо у каструлю з водою. Розміщуємо на плиті і варимо 2 години, постійно контролюючи, щоб рівень води був вищим і покривав банку. При необхідності доливаємо воду. Після чого повністю остудити варене згущене молоко.
  3. У чашу кладемо розм’якшене вершкове масло. Додаємо варене згущене молоко.
  4. За допомогою міксера збиваємо крем до повітряного стану.
  5. На цей час медові коржі готові і повністю охолонули. Збираємо торт, чергуючи коржі з кремом.
  6. Декоруємо торт і прибираємо в холодильник для просочення та стабілізації. Смачного!

Крем-чиз для медовика в домашніх умовах

Крем-чиз для медовика в домашніх умовах виходить надзвичайно смачним, а десерти з ним нагадують шедеври мистецтва. Крем-чиз ідеально підкреслить смак не лише медового торта, а й багатьох інших десертів. Приготування крему цілком собі можливе завдання, навіть якщо готувати його вперше.

Час приготування – 6 год. 00 хв.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Для коржів:
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Мед – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Мука – 400 гр.
  • Для крему:
  • Вершки 33% – 250 мл.
  • Цукрова пудра – 200 грн.
  • Вершковий сирний сир – 500 гр.
  • Персик консервований – 300 гр.
  • Для прикрас:
  • Полуниця – до смаку.
  • Чорниця – за смаком.
  • Виноград – до смаку.
  • Маршмеллоу – за смаком.

Процес приготування:

  1. Промиваємо та обсушуємо яйця. Розбиваємо у глибоку чашу. Трохи солимо і змішуємо до однорідності ручним віночком.
  2. Засипаємо 150 г цукрового піску і об’єднуємо до повного розчинення цукрових кристалів.
  3. Далі вводимо мед і перемішуємо до однорідності. Густий мед попередньо можна розтопити на водяній бані.
  4. Після чого додаємо м’яке вершкове масло, яке необхідно дістати з холодильника заздалегідь.
  5. Розміщуємо ємність на водяній бані та прогріваємо суміш, але не доводимо до кипіння. Маса стане однорідною, трохи збільшиться і посвітлішає.
  6. Забираємо масу з водяної лазні та засипаємо соду. Активно перемішуємо.
  7. Прикриваємо кришкою та повністю остуджуємо.
  8. За годину продовжуємо готувати. Порційно всипаємо попередньо просіяне борошно.
  9. За допомогою міксера з гаками вимішуємо тісто.
  10. Затягуємо готове тісто плівкою і даємо постояти у холоді 2 години.
  11. Присипаємо робочу поверхню борошном, дістаємо тісто.
  12. Ділимо тісто на 2 частини по 350 грамів, а третій шматок – все, що залишиться. Наприкінці до нього додадуться обрізки та коржі вийдуть однаковими.
  13. Відрізаємо лист пергаменту за розміром листа і присипаємо борошном.
  14. По центру кладемо тісто і припилюємо борошном.
  15. Розкочуємо круглу заготовку, товщина якої становить 3-4 міліметри.
  16. Надаємо рівну форму заготівлі. Я використовую кришку.
  17. У центрі розміщуємо піалу та вирізаємо середину.
  18. Корж розколюємо вилкою.
  19. Переміщаємо корж на лист і випікаємо 6-10 хвилин при 180 градусах до рум’яності. Дістаємо та злегка остуджуємо. Акуратно відокремлюємо корж від пергаменту.
  20. Повторюємо дії ще двічі. З решток тіста можна приготувати печиво або декоративні елементи.
  21. Приготуємо інгредієнти для крему. Сир та вершки повинні бути холодними.
  22. У чашу для збивання кладемо охолоджений сир.
  23. Додавши цукрову пудру, вливаємо вершки.
  24. За допомогою міксера, починаючи з мінімальної швидкості та поступово збільшуючи оберти, збиваємо до однорідності. Готовий крем забираємо в холодильник, прикривши харчовою плівкою.
  25. Консервовані персики промокуємо від вологи та нарізаємо кубиком.
  26. Крем перекладаємо у кондитерський мішок.
  27. На нижній корж трохи наносимо крему та кладемо на підкладку чи блюдо.
  28. Зверху формуємо краплі із крему.
  29. Розподіляємо трохи персиків.
  30. Кладемо корж і відсаджуємо крем.
  31. Кладемо персики.
  32. Викладаємо останній корж та покриваємо кремом. Відправляємо у холод на стабілізацію приблизно на 2-3 години.
  33. Через вказаний час декоруємо торт на власний розсуд.
  34. Подаємо частування. Смачного!
Дивіться також:  Ромова баба класична - 8 рецептів у домашніх умовах

Смачний крем для медовика із вершками

Смачний крем для медовика з вершками готується досить просто і робить десерт надзвичайно ніжним та смачним. Приготувати крем із вершків вийде у всіх. Важливо вибрати якісний перевірений продукт із добрими термінами придатності. Дотримуючись усіх рекомендацій, результат буде на висоті.

Час приготування – 8 год. 00 хв.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Порцій – 16

Інгредієнти:

  • Вершки 33% – 1 л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Цукрова пудра – 150 грн.
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 4 ст.
  • Олія вершкове – 200 гр.
  • Мед – 5 ст.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Настойка – 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. Готуємо продукти для торта.
  2. Промиваємо яйця та розбиваємо у миску. Засипаємо цукровий пісок та перемішуємо до утворення піни.
  3. Кладемо розм’якшене вершкове масло та вливаємо алкоголь.
  4. Додавши 4 столові ложки меду, відправляємо ємність на водяну баню.
  5. Всипавши соду, доводимо масу до однорідності. Колір стане темнішим, а маса спіниться.
  6. Засипаємо борошно, що просіює, частинами і вимішуємо тісто.
  7. Медове тісто ділимо на 8-10 частин. Потім розгортаємо на пергаментному папері і надаємо рівну форму за допомогою кришки.
  8. Випікаємо заготовки по 4 хвилини за 180-190 градусів.
  9. Охолоджуємо чашу та вершки. Холодні вершки виливаємо в охолоджену чашу. Скориставшись міксером, збиваємо до пишноти, поступово всипаючи цукрову пудру. Коли крем готовий, додаємо столову ложку меду та акуратно вимішуємо лопаткою. Якщо мед густий, попередньо розпускаємо на водяній бані та остуджуємо.
  10. Збираємо торт, щедро прошаровуючи медові коржі кремом. Залишками крему обмазуємо боки торта.
  11. Обрізання коржів подрібнюємо в крихту та декоруємо торт. Забираємо у холод на 5-6 годин.
  12. Готовий десерт подаємо до чаю. Смачного!

Творожный крем для медовика

Сирний крем для медовика є найпростішим і бюджетним варіантом крему. Сирний прошарок готується максимально просто з простих продуктів. Жирність сиру кожен визначає самостійно. Торт виходить ніжним і в міру вологим.

Час приготування – 6 год. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Мед – 6 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.
  • Сир – 800 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 3-4 ст.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Йогурт натуральний – 300мл.
  • Волоські горіхи – 1 ст.

Процес приготування:

  1. Дістаємо продукти для приготування коржів. Яйця ретельно миємо та витираємо насухо.
  2. Яйця розбиваємо в чашу та всипаємо половину склянки цукрового піску. Збовтуємо віночком до однорідності.
  3. Додаємо розм’якшене вершкове масло.
  4. Далі вводимо 3 столові ложки меду, який за потреби злегка можна розтопити.
  5. Розміщуємо чашу на водяній бані. Всипаємо чайну ложку соди та активно перемішуємо.
  6. Як тільки маса набуде однорідної консистенції, запіниться і поміняє колір, прибираємо її з водяної лазні.
  7. Порціями вводимо борошно, що просіює, і добре вимішуємо.
  8. Готове тісто збираємо в кулю і ділимо на бажану кількість коржів.
  9. На столі розстеляємо пергамент і розкочуємо кожну частину, надаючи рівної закругленої форми за допомогою кришки або плоскої тарілки. Обрізки теж залишаємо на деку. Відправляємо в розпечену до 200 градусів духовку.
  10. Випікаємо кожен корж по 5 хвилин|мінути|. Після цього повністю охолоджуємо.
  11. Дістаємо продукти для крему.
  12. У глибокій мисці з’єднуємо сир, 3 столові ложки меду, склянку цукрового піску та йогурт. Перемішуємо до однорідності ложкою або використовуємо занурювальний блендер.
  13. Перебираємо горіхи від сміття, що потрапило. За бажання підсушуємо їх на сухій сковороді і подрібнюємо, але не дуже дрібно. Додаємо в крем та перемішуємо.
  14. На плоскій страві збираємо торт, щедро просочуючи кремом.
  15. Кремом, що залишився, покриваємо боки торта. Забираємо в холодильник на 4 години, щоб торт добре просочився.
  16. Обрізки змалюємо в крихту і посипаємо торт зверху та з боків. Прикрашаємо на власний розсуд.
  17. Подаємо ласощі до чаю. Смачного!
Дивіться також:  Тистечко «Картопля» з печива – 10 рецептів у домашніх умовах

Крем пломбір для медовика в домашніх умовах

Крем пломбір для медовика в домашніх умовах перетворює будь-який десерт на чудові ласощі. Ніжний прошарок чудово доповнює ароматні коржі. Як відомо, медовик має безліч рецептів як з пісочного, так і з бісквітного тіста. Крем пломбір просочить будь-яке тісто і зробить торт ніжним та м’яким.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 3 ст.л.
  • Молоко згущене – 150 гр.
  • Олія вершкове – 120 гр.
  • Вершки 20% – 350 г.

Процес приготування:

  1. Готуємо продукти.
  2. Миємо і насухо витираємо яйця. Розбиваємо у глибоку чашу.
  3. Всипаємо 100 г цукрового піску і ванільний цукор.
  4. Ретельно поєднуємо до однорідності.
  5. Далі вводимо сметану. Обов’язково свіжу, жирну та гарної якості.
  6. Всипаємо 3 столові ложки борошна, що просіює.
  7. Ставимо на вогонь ківш із водою і доводимо до кипіння.
  8. Розміщуємо чашу на водяній бані. При постійному помішуванні заварюємо основу до гладкої гладкої текстури.
  9. Після чого знімаємо чашу з водяної лазні, накриваємо в контакт плівкою та повністю остуджуємо.
  10. Окремо за допомогою міксера доводимо до пишного стану розм’якшене вершкове масло.
  11. Продовжуючи збивати, до збитої маси порційно вводимо заварну холодну основу.
  12. Пломбірний крем перед застосуванням поміщаємо у холодильник для стабілізації. Смачного!

Заварний крем для медовика з крохмалем

Заварний крем для медовика з крохмалем зможе приготувати навіть той, хто не є кондитером та взагалі з десертами на «ви». Цей рецепт підходить не тільки для медовика, але й інших тортів та тістечок. Заварний крем добре просочує не лише бісквіти, а й пісочне тісто.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 500 мл.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль – 3 ст.

Процес приготування:

  1. Дістаємо компоненти крему. Яйця та молоко мають бути свіжими.
  2. У товстостінну каструлю наливаємо молоко та розміщуємо на вогні. Добре прогріваємо, не доводячи до кипіння.
  3. Яйця промиваємо та витираємо. Відокремлюємо жовтки від білків. Білки не знадобляться, виливаємо в контейнер і поміщаємо в холодильник до застосування.
  4. Сюди ж додаємо цукор, ванільний цукор та крохмаль. Для десертів найчастіше використовують кукурудзяний крохмаль, він не залишає післясмаку, а вироби з ним виходять ніжнішими на відміну від картопляного.
  5. Ретельно розмішуємо.
  6. Суміш, що вийшла, вводимо в підігріте молоко і активно перемішуємо віночком, розбиваючи грудочки.
  7. Варимо крем до загусання і одразу прибираємо з плити. Закриваємо плівкою в контакт, щоб не утворилася завітрена кірка.
  8. Остиглий крем можна довести до гладкої текстури за допомогою занурювального блендера. Використовуємо його за призначенням.
  9. Смачного!

Карамельный крем для медовика

Карамельний крем для медовика виходить щільним та добре тримає форму. Для приготування карамельного крему знадобиться лише два інгредієнти та півгодини вільного часу. Крем підходить не тільки для прошарку медових коржів, але й для збирання різних десертів та їх декору.

Час приготування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Карамель – 250 гр.
  • Вершки 33% – 500 мл.

Процес приготування:

  1. Беремо 500 мілілітрів свіжих жирних вершків та 250 грамів карамелі.
  2. Вершки виливаємо у глибоку чашу. Озброївшись міксером, збиваємо до пишноти.
  3. Не припиняючи орудувати електроприладом, вливаємо карамель.
  4. Коли вся карамель буде в кремі, збиваємо масу до легкості та однорідності.
  5. Відключивши прилад, залишаємо крем у спокої на кілька хвилин. Потім використовуємо для прошарку та декору улюблених десертів. Смачного!
Прокрутка до верху