Тушений кролик у сметані на сковороді
Тушений кролик у сметані на сковороді – це страва для тих, хто цінує простоту та оригінальність. Кролик, приготований з додаванням кисломолочного продукту, набуває неповторного смаку і аромату. Проста технологія виготовлення робить цей рецепт доступним для всіх. Такий делікатес можна подавати як гарячим, так і холодним, що робить його універсальним для будь-якої пори року.
Час приготування – 120 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Кролик – 1,5 кг.
- Сметана – 300 грн.
- Вино біле сухе – 200 мл.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 4 зуби.
- Бульйон/вода – 300 мл.
- Олія – 3 ст.л.
- Олія вершкове – 3 ст.л.
- Чебрець – 1 гілка.
- Сіль за смаком.
- Перець рожевий горошок – до смаку.
Процес приготування:
1) Тушку кролика потрошимо і обробляємо на частини, знімаємо лушпиння з часнику та цибулі. Нарізаємо цибулину пір’ям, часник дрібно рубаємо.
2) У глибокій сковороді по черзі обсмажуємо м’ясо до золотистості на суміші рослинної та вершкового масел.
3) Крольчатину перекладаємо в іншу ємність, а на тій же сковороді пасеруємо цибулю, заливаємо вином і випаровуємо протягом 6-7 хвилин.
4) До цибулі висипаємо горошини рожевого перцю та часник, додаємо гілочку чебрецю.
5) Вводимо сметану і добре перемішуємо склад.
6) Розбавляємо соус водою або бульйоном і солимо.
7) Викладаємо в сметанну суміш кролика і доводимо до кипіння, зменшуємо полум’я до мінімуму і гасимо під кришкою півтори-дві години.
М’яку кролятину подаємо до столу «з запалу, з жару» і насолоджуємося. Смачного!