Кролик – 10 простих та смачних рецептів

Тушений кролик у сметані на сковороді

Тушений кролик у сметані на сковороді – це страва для тих, хто цінує простоту та оригінальність. Кролик, приготований з додаванням кисломолочного продукту, набуває неповторного смаку і аромату. Проста технологія виготовлення робить цей рецепт доступним для всіх. Такий делікатес можна подавати як гарячим, так і холодним, що робить його універсальним для будь-якої пори року.

Час приготування – 120 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Кролик – 1,5 кг.
  • Сметана – 300 грн.
  • Вино біле сухе – 200 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 4 зуби.
  • Бульйон/вода – 300 мл.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Олія вершкове – 3 ст.л.
  • Чебрець – 1 гілка.
  • Сіль за смаком.
  • Перець рожевий горошок – до смаку.

Процес приготування:

1) Тушку кролика потрошимо і обробляємо на частини, знімаємо лушпиння з часнику та цибулі. Нарізаємо цибулину пір’ям, часник дрібно рубаємо.

2) У глибокій сковороді по черзі обсмажуємо м’ясо до золотистості на суміші рослинної та вершкового масел.

3) Крольчатину перекладаємо в іншу ємність, а на тій же сковороді пасеруємо цибулю, заливаємо вином і випаровуємо протягом 6-7 хвилин.

4) До цибулі висипаємо горошини рожевого перцю та часник, додаємо гілочку чебрецю.

5) Вводимо сметану і добре перемішуємо склад.

6) Розбавляємо соус водою або бульйоном і солимо.

7) Викладаємо в сметанну суміш кролика і доводимо до кипіння, зменшуємо полум’я до мінімуму і гасимо під кришкою півтори-дві години.

М’яку кролятину подаємо до столу «з запалу, з жару» і насолоджуємося. Смачного!

Дивіться також:  Курячі ніжки – 10 смачних рецептів приготування