Святковий салат «Козел на городі»
Щоб здивувати гостей для святкового столу можна приготувати салат, який в народі іноді називають «Козел на городі».
Останнім часом він користується величезною популярністю. Методика приготування страви полягає в тому, що всі його компоненти спочатку подрібнюються, а потім акуратно викладаються горбиками по всьому периметру тарілки.
Для найпростішого варіанта цього оригінального салату потрібно взяти:
- 150 г копченої ковбаси і стільки ж твердого сиру;
- 2 відварених курячих яйця;
- 1 свіжий помідор;
- 100 г сухариків.
З приготуванням цієї страви впорається навіть дитина.
Процес складається з двох етапів:
- Основні продукти (сир, ковбасу, яйця і томати) нарізати середньої соломкою.
- Викласти їх купками на плоску тарілку. Поруч так само насипати сухарики.
У такому вигляді подається салат на стіл. Поруч з ним обов’язково треба поставити піалу з яким-небудь соусом (краще взяти майонез). Всі інгредієнти можна вживати окремо або перемішати їх в тарілці, заправивши ароматним соусом.