Рецепт овочевого рагу з гарбузом в мультиварці

Час виготовлення: 40 хвилин (30 хвилин на підготовку)

Кількість порцій: 8 шт.

Овочеве рагу з гарбузом в мультиварці

Будь-яка господиня задається питанням, що приготувати швидко і смачно на обід. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати корисне і дуже смачне рагу. Користь цього рагу очевидна, оскільки в його складі різноманітні овочі, які заряджають наш організм вітамінами і покращують імунітет. З настанням осені дуже важливо підтримувати і плекати організм вітамінами. Адже осінь найбагатша пора на різні овочі, які доступні кожному. А якщо ви маєте можливість заморозки овочів, тоді ви зможете готувати це вітамінне блюдо круглий рік. Досить просто розморозити овочі.

Для рагу знадобляться:

  • Невеликий шматок гарбуза
  • Кабачок – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Перчик болгарський – 4 шт.
  • Цибулини – 2 шт.
  • Половинка гострого перчика
  • Пару зубчиків часничку
  • Сіль і перчик мелений
  • Олія для смаження
  • Зелень
  • Мед

 

Як приготувати овочеве рагу в мультиварці

 

 

Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, морква також чистимо і все тремо на тертці.

Чистимо Кабачок від шкірки, насіння і ріжемо кубиками.

Перчик очищаємо від насіння, вирізаємо центральну частину і нарізаємо крупною соломкою.

Гострий перчик дрібно шаткуємо. Цибулини ріжемо півкільцями.

Баклажан промиваємо, нарізаємо вздовж і нарізаємо великими шматочками, солимо і відставляємо.

Ставимо каструлю на режим «смаження» наливаємо масло і чекаємо, коли розігріється.

Потім відправляємо в чашу цибулю і обсмажуємо до готовності.

Тим часом баклажани промиваємо під водою, і ставимо їх на 4 хвилини в мікрохвильову піч. Вони розм’якнуть і будуть менше вбирати в себе масло.

Далі до підсмаженої цибулі відправляємо гарбуз і моркву все обсмажуємо до готовності.

Дивіться також:  Як приготувати м’ясо в мікрохвильовці

Окремо в сковороді з незначною кількістю олії обсмажуємо з обох сторін баклажан.

На цьому ж маслі обсмажуємо до прозорості кабачок. І відправляємо її в каструлю до овочів.

Помідори розрізаємо навпіл і натираємо на тертці, отриманий сік додаємо до рагу.

Потім додаємо перчики, трохи загасивши, відправляємо до них баклажани.

Ріжемо зелень, часник і додаємо все це рагу, добре розмішуємо.

Рагу добре солимо, перчимо і додаємо маленьку ложку меду, ретельно розмішуємо.

Прикриваємо кришкою і підсмажуємо ще в межах 5 хвилин.

Овочеве рагу готово. Готуйте із задоволенням і любов’ю.

 

У нашій сім’ї прийнято подавати рагу з курячими медальйонами. На мій погляд, вони ідеально доповнюють цю страву. Готуються вони дуже швидко для цього м’ясо треба нарізати на порційні шматочки, посолити, поперчити, додати гірчицю на кінчику ножа і вбити одне яйце. Все це гарненько розмішати і настояти, поки ви будете готувати рагу. Потім кожен шматочок мачає в панірувальних сухарях і обсмажуємо до готовності. Таким чином, виходить корисне і поживне блюдо.