Шніцель з курячої грудки – 5 рецептів, як приготувати в духовці на сковороді

Шніцель – поживне друге блюдо, яке зможе урізноманітнити звичне меню, а додаткові інгредієнти додадуть звичайної курки родзинку. Блюдо апетитне, ароматне, ніжна курочка тане в роті, а головне, що після ситного прийому їжі фігура залишиться в цілості! Отже, далі можна ознайомитися з кількома простими рецептами шніцеля, які зможе випробувати навіть початківець кулінар.

Всі інгредієнти вказані на 4 порції.

Шніцель з курячої грудки в паніровці на сковороді

Вам знадобиться:

  • куряча грудка – 2 шт.;
  • борошно;
  • сухарі.

Для льезона:

  • яйце – 2 шт.;
  • молоко – 50 мл;
  • сіль;
  • перець подрібнений;
  • олія рослинна.

Покрокова інструкція:

  • Обернути м’ясо в поліетилен, відбити з обох сторін.
  • Зайнятися приготуванням льезона: збити два яйця, влити до маси молоко, посипати сіллю і перцем.
  • Після відбивання м’ясо розділити на дві рівні частини. Обваляти 2 рази, чергуючи борошно і льєзон, і тільки після цього занурити в панірування.
  • Розігріти сковороду з маслом і смажити м’ясо ретельно з обох його сторін до досягнення золотистого відтінку. Це займе близько 6-7 хвилин на обидві сторони.
  • Готову страву перекласти на папір. Подача відбувається з додаванням до шницелям будь-якого гарніру.

З курячої грудки з сиром

Вам знадобиться:

  • філе курки – 300 г;
  • сир– 40 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • половинка ріпчастої цибулі;
  • соняшникова олія – 40 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль і перець за смаком;
  • борошно – 2 ст. л.

Покрокова інструкція:

  • Філе ретельно змити перед початком маніпуляцій і порізати на шматочки невеликого розміру.
  • Сир (переважно твердого сорту) натерти з допомогою дрібної терки і висипати до м’ясних шматочках.
  • Очистити зубчики часнику, вимити, подрібнити будь-яким зручним способом. Висипати до попередніх інгредієнтів.
  • Нарізати ріпчасту цибулю, перед цим промивши його. Викласти на сковорідку, змащену олією. Обсмажувати до досягнення золотистого відтінку.
  • Додати обсмажений продукт до курки, тертому сиру та часнику. Сюди ж розбити яйця. Додати сіль і перець за смаком, а також насипати борошно.
  • Змішати разом всі інгредієнти, додати трохи зелені за смаком.
  • За допомогою ложки викласти на розігріту сковороду і обсмажувати з кожного боку до утворення скоринки.
  • Готову страву перекласти на тарілку. Подача з картоплею, макаронами або будь-яким іншим гарніром.
Дивіться також:  Кукурудзяна каша – 8 смачних рецептів як варити

Готуємо по — міністерськи

Вам знадобиться:

  • куряча грудка – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • білий хліб;
  • вершкове масло;
  • перець і сіль за смаком.

Покрокова інструкція:

  • Нарізати хліб соломкою. Краще брати не самий свіжий хліб, так його буде легше різати.
  • Куряче м’ясо розрізати вздовж на 3 частини, трохи відбити на дошці, загорнувши в плівку. Додати сіль і перець за смаком.
  • Збити одне яйце до отримання в результаті однорідної маси, посолити.
  • Покласти курку у збиту масу і обваляти в хлібної соломки.
  • Взяти шматочок вершкового масла і покласти на сковороду. Почекати поки воно повністю розтане. При бажанні можна використовувати також соняшникову олію. Обсмажувати м’ясні шматочки з кожної сторони до скоринки. Якщо хочеться, щоб страва була більш хрустким і підсмажений, не варто накривати сковороду кришкою.

Як приготувати курячий шніцель в духовці

Вам знадобиться:

  • філе курки – 200 г;
  • борошно – 10 ст. л.;
  • яйце – 2 шт.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • мелений коріандр – 1 ч. л.;
  • рослинна олія – 4 ст. л.

Покрокова інструкція:

  • Нарізати філе на тонкі шматки(1, 5 см). Простіше буде, якщо м’ясо в підмороженого формі.
  • Перемішати борошно, сіль і мелений коріандр. Збити два яйця з допомогою виделки.
  • Намазати на деко олію і запанірувати м’ясо – для цього кожен з шматочків занурюється в борошно, після в збиті яйця і знову в борошно.
  • Рівномірно розподілити шматки на деко. Помістити його в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів. Подача з будь-яким гарніром.

З курячого фаршу

Вам знадобиться:

  • курячий фарш – 400 г;
  • перець – щіпка;
  • сіль за смаком;
  • рослинна олія;
  • яйце – 2 шт.;
  • куркума – щіпка;
  • сухарі для панірування – 70 р.
Дивіться також:  Баклажани з м’ясом: 7 рецептів простих і апетитних

Покрокова інструкція:

  • Викласти фарш в миску, додати сіль і перець на смак.
  • Добре вимісити масу, щоб фарш став більш в’язким і шніцелі не розвалювалися.
  • Збити яйця з допомогою віночка. Для більш красивого кольору шніцелів варто додати до них трохи куркуми.
  • Поставити сковороду на вогонь, попередньо налити олію.
  • Змочити руки в холодній воді, скачати кульки з м’яса і зробити з них невеликі коржі. Занурити в яєчну масу і занурити в панірувальні сухарі, обваляти з обох сторін.
  • Відправити коржі на сковороду і довести до готовності. У процесі смаження варто періодично додавати масло, щоб шніцелі не пригоріли.

Шніцель – апетитне, ситне і нехитре блюдо. Тепер ви знаєте, як приготувати шніцель в духовці і на сковорідці. Якщо ви навчитеся готувати страву правильно, то завжди зможете порадувати свою сім’ю або гостей соковитою курочкою без утруднень з приготуванням.