Заливний пиріг на кефірі з капустою – 6 рецептів швидких і смачних

Заливний пиріг на кефірі з капустою — це ситний і смачний варіант перекусу, що подається з чашкою чаю або стаканчиком цикорію. Нижче наведено кілька варіантів приготування пирога.

Заливний пиріг на кефірі з капустою — базовий рецепт

Найлегший, базовий рецепт страви складається з наступних продуктів:

  • кефір — 200 гр;
  • сода — ½ чайн. л.;
  • яйця — 3;
  • сіль, цукор — по ½ чайн. л.;
  • борошно — 160 гр;
  • капуста — 400 гр;
  • сир твердий — 100-150 гр;
  • масло постн. рафин.;
  • олія слив. — 20 гр.

Пару яєць відварюємо круто, охолодити, чистимо.

Капусту дрібно шаткуємо, солимо, злегка віджимаємо руками, щоб виділився сік. Розігріваємо олію на сковороді, тушкуємо капусту чверть години. Виділилася рідина з капусти потрібно злити, щоб пиріг не розплився і добре пропікся.

Яйця ріжемо середнім кубиком і перемішуємо з основним компонентом.

Начинка для пирога підготовлена, тепер потрібно зробити тісто. Кефір змішати з содою, борошном, сирим яйцем, додаємо трохи солі і цукру. Всі опрацювати міксером або віночком протягом декількох хвилин. За консистенцією тісто нагадує густу сметану.

Злегка покриваємо маслом форму для пирога. Виливаємо в неї половину приготованого тіста, зверху акуратно розподіляємо начинку, рівномірно розкладаючи ложкою. Все заливаємо тістом і затираємо сиром.

Випікаємо пиріг при 200 град. Потрібно півгодини часу.

На замітку. Готовий пиріг рекомендуємо покрити топленим вершковим маслом — це додасть ароматності і ніжного смаку випічки.

З квашеною капустою в духовці

Квашена капуста додасть нотку кислинки до випічки.

Пропонуємо спробувати приготувати за наступним рецептом:

  • 2 скл. кефіру;
  • 1,5-2 скл. борошна;
  • 3 сільських яйця;
  • 150 гр злив. масла;
  • 1 стіл. л. цукру;
  • 1 пакетик розпушувача (порційний);
  • щіпка солі;
  • 650 гр квашеної капусти;
  • 1 цибулина середнього розміру;
  • 3 стіл. л. олії.
Дивіться також:  Медовий пиріг – 8 простих і смачних рецептів приготування в духовці і в мультиварці

Квашену капусту можна приготувати самостійно за кілька днів до приготування пирога — її можна використовувати не тільки в якості начинки, але і як салат. Для пирога знадобиться саме вищевказану кількість компонента.

Готуємо тісто: змішуємо яйця з цукром і сіллю, добре опрацюємо віночком — маса трохи спіниться і посвітлішає. На водяній бані розтоплюємо масло, даємо йому трохи охолонути, і вливаємо в яєчну масу — гаряче масло може викликати згортання яєчного продукту.

Потім просіваємо борошно, вливаємо кефір, додаємо розпушувач. Все добре перемішуємо.

Начинку доводимо до необхідного стану: цибулю обсмажуємо, після викладаємо до нього капусту і тушкуємо все разом чверть години.

Далі все стандартно: тісто і начинку перекладаємо у форму і випікаємо при 180 град. протягом 40 хвилин.

Швидкий заливний пиріг на кефірі з капустою для ледачих

Заливні пироги завжди ставилися до легкої, швидкої випічки.

Капустяний пиріг за таким рецептом завжди виходить ароматним, ніжним і ситним:

  • кефір/майонез/сметана — 300 гр;
  • маргарин — 70 гр;
  • слив. масло — 50 гр;
  • сода — 10 гр;
  • яйця — 3 одиниці;
  • мука в/с — 1 ½ скл.;
  • цибуля — 1 головка;
  • кмин — 1 чайн. л.;
  • молодий вилок капусти — 600 гр;
  • сіль, чорний мелений перець.

Цибулька чистимо, дрібно ріжемо і обсмажуємо в невеликій кількості олії. Підготуємо основний компонент, дрібненько нашинкуем і протушкуйте разом з цибулею до м’якості, додавши сіль і прянощі за смаком.

Поки начинка готується, попрацюємо з тестом: змішаємо за допомогою міксера з прянощами яйця, теплим топленим маргарином, кефіром, содою і борошном. Коли маса стане однорідною, припинити збивати.

З готової начинки при необхідності злити сік. Викладаємо капусту з цибулею в форму, зверху рівномірно покриваємо тестом.

Дивіться також:  Випічка на сметані — 16 рецептів на швидку руку

Готуємо пиріг при 180 град. протягом 40 хвилин. Після залишити пиріг ще на кілька хвилин у закритому духовий печі з вимкненим вогнем.

На замітку. Готовність випічки перевіряти зубочисткою або дерев’яною паличкою — якщо після протикання вона залишається сухою, без налиплих грудочок тіста, значить, пиріг готовий.

Як приготувати в мультиварці?

Пропорції продуктів можна використовувати з інших рецептів — на якість випічки, приготовленої в мультиварці, це ніяк не вплине.

Приготування полягає в наступному:

  • Для начинки нашатковану капусту пересипаємо кількома пучками солі і добре притискаємо руками, щоб виділився сік. Залишаємо на час в стороні.
  • Змішуємо тісто.
  • З начинки віджимаємо сік.
  • Мультиварочную чашу злегка покриваємо маслом, виливаємо половину тіста, розкладаємо начинку і заливаємо залишками тіста.
  • Вибираємо режим «Випічка» на 60 хвилин. Далі за допомогою пароварочной кошики виймаємо пиріг.

На замітку. Начинку можна доповнити нарізаної вареної курячої грудкою або обсмаженою змішаним фаршем. З капустою добре поєднуються гриби — печериці, лисички, гливи.

На кефірі з дріжджами

Кисломолочні продукти завжди роблять випічку повітряної і ароматною.

У поєднанні з дріжджами пиріг виходить м’яким і пишним:

  • 400 гр борошна;
  • кефір — 250 гр;
  • сухі дріжджі — 20 гр;
  • цукор — 20 гр;
  • пост. масло — 40 г;
  • яйця — 4;
  • сіль — 5 гр;
  • капуста — 900 гр;
  • копчена грудинка — 150 гр;
  • цибулина;
  • часник — 2 зубчики;
  • цукор — пара пучок;
  • гірчиця суха — 10 гр;
  • паніровка — 45 гр;
  • зелені пір’я — 50 гр;
  • манка — 15 гр.

Для начинки ріжемо шматочками грудинку, цибуля, змішуємо, солимо, видавлюємо часник, обсмажуємо все разом.

Капусту шаткуємо, перемішуємо з паніровкою, цукром, гірчицею, нарізаним зеленим цибулею і обсмаженням.

Дивіться також:  Сирні кульки – 9 рецептів приготування в олії і в духовці

Перемішуємо всі продукти для тіста.

Дно форми посипаємо манкою, наповнюємо половиною тіста, розподіляємо начинку і заливаємо її залишками.

При 190 град. випікаємо 40-50 хвилин.

Швидкий і смачний капустяний пиріг з яйцем

Швидкий заливний пиріг займе всього 15-20 хвилин підготовки.

Рецепт полягає в наступному:

  • кефір — 300 гр;
  • 2 скл. борошна;
  • 2 яйця для тіста і стільки ж для начинки;
  • ½ Чайн. л. соди;
  • 200 гр капусти;
  • 50 гр злив. масла;
  • ½ Чайн. л. солі;
  • пара пучок мускатного горіха.

Розтоплюємо на сковороді з високими бортами вершкове масло. Тим часом шаткуємо капусту, попередньо знявши верхні листи і сполоснувши її. Перекладаємо до олії, додаємо сіль, спеції і тушкуємо під кришкою близько 10-ти хвилин, потім знімаємо кришку, перемішуємо і тушкуємо ще кілька хвилин, щоб рідина трохи випарувалася.

Відварюємо яйця для начинки круто. Перемішуємо з капустою.

Складові тіста збиваємо міксером.

У форму викладаємо начинку і заливаємо її тестом. Випікаємо в розігрітій духовій печі при 180 град. протягом 45-ти хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.